mandag den 13. september 2010

Uge 32 - 36, 2010

Det er nu højsæson for løbearrangementer, så træningsmæssigt bliver det for det meste kun 2 gange om ugen, typisk 7 til 10 km med efterfølgende deltagelse i løb rundt omkring i landet i weekenderne. I august blev der løbet 162 km i alt, så månedsgennemsnittet nu igen ligger over målsætningen på 140 km, nemlig 141 km. Formen er igen på vej op - og det er blevet til pæne forbedringer på de fleste af de løb jeg har deltaget i - se herunder:

12.09.2010 Powerade København Halvmarathon
21,1 km, 1:39:53 (4,44 min/km)
Nyt stort halvmarathon gennem Københavns gader med start på Øster Alle ved Parken. En stor del af ruten løbes på de samme veje som til CPH-marathon. Flot arrangement af Sparta, som havde styr på det hele. Havde en målsætning om en tid under 1:40, så det var ved at knibe til sidst. Min næsthurtigste halvmarathon. Placering: 806 ud af 4.545 startende løbere (18%).

05.09.2010 Skovløberen
21,1 km, 1:47:14 (5,05 min/km)
Den meget smukke tur i de store skove omkring Kirke Hvalsø var i år vendt om, hvorved opstigningen til Gyldenløves Høj (126 m.o.h.) var gjort endnu vanskeligere. Start og mål var flyttet til hallen, hvilket fungerede godt, så man ikke skulle gå så langt efter at være kommet i mål. En meget svær rute, hvor det hele tiden går op og ned. Ikke en rute, der kan sættes rekorder på. Løb med en stor sten i skoen de sidste 18 km - og fik selvfølgelig en stor blodvabel på hælen. I forhold til sidste år var min tid næsten 7 min hurtigere og ikke mindre end 15 min. hurtigere end i 2008. Placering: 187 ud af 640 (kun 12 kvinder var hurtigere).

01.09.2010 Nørresø Rundt
10,2 km, 46:12 (4,32 min/km)
IK-Olympia i Maribo's månedlige serieløb. Placering: 6 ud af 17.

29.08.2010 Esrum Sø Rundt
26,6 km, 2:16:06 (5,07 min/km)
Min 3. deltagelse i dette flotte løb - og 7 min. hurtigere end sidste år og over 10 min. hurtigere end i 2007. Denne gang uden at gå op ad den stejle indgang til Fredensborg Slotshave. Startede ellers meget uoplagt, men fik det bedre efter 14 km - og kunne sætte farten op resten af vejen, selvom det begyndte at regne og blæse heftigt. Placering: 529 ud af 1.192. Her er det svært at få en god placering, da mange af de bedste marathonløbere bruger dette løb som optakt til deres deltagelse i et af efterårets mange marathonløb.

21.08.2010 Samsø Halvmarathon
21,1 km, 1:46:34 (5,03 min/km)
Deltog for 2. gang i dette godt arrangerede løb, hvor ruten i år var blevet vendt uden bakkerne af den grund var forsvundet. Desværre var færgetiderne ikke så perfekte som sidste år, hvilket betød meget tidlig afgang fra Nakskov til Kalundborg - og omvendt hurtigt tilbage til færgen efter løbet. Deltager nok ikke igen, hvis færgetiderne ikke passer bedre. Løb lidt over 2 min. hurtigere end sidste år. Placering: 62 ud af 263.